Om projektet

Rewrite the Code initierades av Women in Tech Göteborg för att bidra till en positiv förändring. Vi vill öka medvetenheten, sprida kunskap och ge konkreta råd för att göra tekniksektorn mer inkluderande. Vår ambition är att erbjuda ett verktyg som är samskapat för branschen av branschen själv, för att lösa problem som är verkliga och validerade av dess medarbetare.

Verktygslådan riktar sig till flera användare, till exempel:

◦ Chefer som vill bygga inkluderande och framgångsrika organisationer. De får en ökad kunskap om utmaningar och möjligheter till förändring, samt konkreta råd och steg att ta.



◦ HR-avdelningar får en bättre inblick i utmaningarna och ökad förståelse för hur de kan utveckla och stötta ledningen för att bygga välmående organisationer och öka välbefinnandet hos medarbetarna.



◦ Medarbetare får en delad bild och bekräftelse över de utmaningar – många av dem strukturella – som branschen som helhet står inför, att diskutera med sina chefer och HR-representanter utan att behöva ta några personliga risker eller att själv bli kopplad till en problematisk situation.

Möt vårt team

  • Susanna

  • Alexandra

  • Lucia

  • Liina

  • Faryal

Process


Den här verktygslådan utgår från 2019 års kravlista från Get Your Voices Heard-eventet och syftar till att ge förslag på hur branschen kan arbeta för att uppfylla dessa krav. Kravlistans punkter grupperades i tre lösningsorienterade teman, och en workshopserie med en bred representation av anställda, chefer och studenter från teknikbranschen genomfördes för att validera problemen och ta fram lösningar.

Resultatet av workshoparna strukturerades, utvärderades, och kompletterades med ytterligare data och input från Unionen och TechSverige för att bestämma en relevant omfattning och avgränsningar. Därefter har vi lagt till aktuella undersökningar, forskning och artiklar och exempel på best practice.

Projektägare och medskapare



Projektet drivs av ett litet och dedikerat team på Women in Tech Gothenburg, som arbetar på volontärbasis. 
Verktygslådan samskapades utifrån tre workshops med cirka 100 deltagare av alla kön, med en bred representation av olika roller, kompetens och expertis, från företag av olika typer och storlekar inom teknikbranschen.



Etiska aspekter

Vi är mycket angelägna om etiska aspekter och önskar verkligen att denna verktygslåda ska hålla hög kvalitet med hänsyn till integritet, privatliv och att den ska vara trygg och inkluderande för användarna. Vi har dock begränsade resurser och är inte experter på alla dessa områden, så vi är tacksamma för feedback om eventuella tankar och aspekter som vi kan ha missat. Maila oss gärna med reflektioner och förslag.

Avgränsningar

Att göra tech-branschen inkluderande för alla är en stor och komplex uppgift som inte kan lösas av en liten grupp människor. Men oavsett hur liten grupp vi är kan vi börja någonstans och föra samman människor för att tillsammans engagera oss, dela inspiration, hopp och bygga en känsla av gemenskap.

Detta är vårt bidrag.